Rólam


Szakmai és személyes életemet is jól jellemzi a következő idézet Rogerstől:

"Minden emberben veleszületetten jelen van a pozitív irányba való fejlődés lehetősége."

Szakmai szemléletmódon alapja, hogy a nehézségeink leküzdésének alapja a saját erősségeink, erőforrásaink felkutatása.


Gyermekként arra vágytam, hogy segíthessek másokon. Felnőttként megtaláltam a módját, hogy átsegítsem az embereket a krízishelyzeteken, támogatást nyújtsak a nehéz pillanatokban.

A középiskola elvégzése után a Debreceni Egyetem pszichológiai alapképzésén szereztem meg első diplomámat, ahol a Klinikai pszichológiai kutatócsoport tagja voltam. ODTK munkámban a spiritualitással összefüggésbe hozható személyiségjegyeket vizsgáltam.

Az alapképzést követően az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karán, klinikai- és egészségpszichológiai szakirányon szereztem meg mesterdiplomámat. A képzés ideje alatt egy onkológiai betegekkel foglalkozó civil szervezetnél önkénteskedtem, illetve több fővárosi kórház pszichiátriai és szomatikus osztályán végeztem a szakmai gyakorlatot. Szakdolgozatom klinikai egészségpszichológiai témában írtam, a női daganatos betegségek szűrővizsgálataival kapcsolatban végeztem kutatást.

A képzésem alatt - és után is - számos módszerben képződtem. Tapasztalatot szereztem viselkedés- és kognitív terápiás, sématerápiás, mindfulness, pozitív pszichológiai, illetve asszertivitást fejlesztő képzéseken is.
Az egyetemi tanulmányaimat követően a Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadási Egyesület módszerspecifikus képzésén vettem részt, személyközpontú tanácsadó oklevelet szereztem.

Munkámban kiemelten fontos szerepet kap a pozitív pszichológiai, humanisztikus, illetve az egészségmagatartást elősegítő szemléletmód. Fontosnak tartom ezeken túl az önismeret fejlesztését is. Hiszem, tudom, és tapasztaltam, hogy az önismeretünk mélyülésével számos új ajtó nyílik meg előttünk, amelyek új lehetőségeket kínálnak számunkra.